Taimituotanto

Taimitarhakylvöissä käytämme aina alueelle parhaiten soveltuvaa ja laadukkainta saatavilla olevaa siementä, suurin osa kylvöistämme tehdään siemenviljelysiemenellä. Jalostetuista, siemenviljelysiemen alkuperäisistä taimista kasvatettu metsä tuottaa jopa 20% enemmän puuta kuin vastaava metsikkösiemestä kasvatettu metsä.

Tuotannossa käytämme nykyaikaista kohokasvatusmenetelmää, kasvatus tapahtuu Plantek F -kennoissa. Kylvö tapahtuu automaattisesti kylvökoneella ja kennot siirretään kasvihuoneisiin idätettäväksi sekä alkukasvatukseen. Kasvihuoneissa metsätaimet kasvavat keskimäärin 2-3kk ennen kuin ne siirretään ulkokentille jatkamaan kasvua. Kasvatamme metsätaimia kuusella neljässä koossa ja männyllä kahdessä koossa (katso taimet). Jatkuvalla kasvun ja kasviterveyden tarkkailulla sekä oikea aikaisella lannoituksella varmistetaan kasvuvoimaiset ja terveet metsätaimet.

Metsätaimet pakataan asiakkaille ja toimitetaan kuljetusritilöissä tarvittaessa istutuspaikalle saakka. Pakkausvaiheessa varmistetaan, että lähtevät metsätaimet täyttävät laadukkaan kasvun standardit; ne ovat terveitä, hyvävartisia ja elinvoimaisia. Jokaisen lähetyksen mukaan liitetään taimipassi, josta metsänomistaja voi tarkistaa mm. taimen alkuperän, iän ja kantatodistuksen numeron.

Taimitarhan tuotantomäärä vuositasolla on yli 3,5 miljoonaa metsätainta. Käytössä oleva kasvihuoneala on 3500m² lisäksi ulkokasvatusalueita n. 5000m²

Tuotanto sovitetaan ennakkotilausmääriin, näin voimme taata laadukkaat taimet oikealle paikalle oikeana ajankohtana. Myymme pienen määrän metsätaimia vuosittain myös yksityisille metsänomistajille, pyydä tarjous puhelimitse 050-5630017/Sauli tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Huomaa, että metsätaimimateriaalimme soveltuu vain Jyväskylää pohjoisimmille alueille.

kasvihuone

kasvihuone2

kasvihuone5

pihalla

satokausi

taimitarha

Yhteystiedot

Koskelan Taimitarha

Pyrröntie 243
86300 Oulainen

Puh. 050-5630017

info (at) koskelantaimitarha.fi

sauli.koskela (at) koskelantaimitarha.fi

 

Kartta perille (klikkaa suuremmaksi)
kartta

Metsätaimet

Kuusi 1v. PL 121
Kuusi 1,5v. PL 81
Kuusi 2v. PL 81
Kuusi 2v. PL 49
Mänty 1v. PL 121
Mänty 1,5v PL 81

Kuusiaitataimet

Kuusiaitataimet helposti

Toimitamme Kuusiaidan taimet ympäri Suomen.

www.kuusiaita.fi